CHP BAŞKANLIĞINA HUKUKÇU ADAY

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mustafakemalpaşa Teşkilatı’nda 10 Ağustos’ta yapılacak kongre öncesi başkanlığa aday çıktı.

SHP-DYP ve CHP-DYP koalisyon hükümetleri döneminde Başbakanlıkta bakan danışmanı olarak görev yapan, eğitim ve sendikal örgütlenme alanında kurucu çalışmalarda bulunan Avukat Necati Yentürk, CHP Mustafakemalpaşa Başkanlığı’na aday olduğunu açıkladı.



 Zen Kuaför Mustafakemalpaşa

ÖĞRETMENLİK, HUKUK VE İLAHİYAT EĞİTİMİ ALDI

Yentürk adaylık açıklamasında; “1955 yılında Koşuboğazı Mahallesi’nde dünyaya geldim. İkametgâhım, Cumhuriyet Mahallesi’ndedir. Öğretmenlik görevim sürerken 1989 yılında Ankara Hukuk Fakültesi’ni bitirdim ve Ankara’da avukatlığa başladım, daha sonra da Bursa merkezinde devam ettim. Halen de Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde öğrenciyim. Rahmetli Erdal İnönü’nün Başbakan Yardımcısı olduğu SHP-DYP ve daha sonraki CHP-DYP koalisyon hükümetleri döneminde Başbakanlıkta bakan danışmanı olarak çalıştım. 2000-2002 yılları arasında Bursa Barosu yönetim kurulunda sayman olarak yer aldım.  28 Mayıs 1990 yılında kurulan ve Türkiye’nin ilk memur sendikası olan Eğitim-İş Sendikası’nın kurucularından biriyim. Daha sonra kurulan ve halen faaliyette bulunan eğitim işkolu sendikası Eğitim-Sen’in de kurucu merkez yönetim kurulu üyelerindenim. 1997-2000 yılları arasında serbest avukatlığın yanı sıra, Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü’nde hukuk müşaviri olarak görev yaptım. Bu görevim devam ederken 2000 yılında memuriyetten emekli oldum ve halen serbest avukatlığa devam ediyorum” dedi.

TÜKETİCİ HAKLARINI SAVUNDU

Üye sayısı bakımından Türkiye’nin üçüncü büyük tüketici derneği olan Tüketicileri Koruma Derneği’nde (TÜKDER)  yaklaşık 8 yıl yönetim kurulu üyeliği ve genel başkanlık yapan Necati Yentürk, bir dönem de Bursa Mustafakemalpaşalılar Derneği’nin (PAŞADER) denetleme kurulu üyeliğinde bulundu. Yentürk, kuruluş çalışmalarına katıldığı Tüketici Dernekleri Federasyonu’nun (TÜDEF) ilk genel kurulunda yönetim kurulu üyeliğine seçildi ve iki dönem de Çağdaş Hukukçular Derneği Bursa Şubesi yönetim kurulu üyeliğinde, aynı derneğin bir dönem de denetleme kurulu üyeliğinde bulundu.

‘HER KADEMEDE GÖREV YAPACAK YETKİNLİKTEYİM’

CHP Başkan Adayı Necati Yentük, açıklamasını şu sözlerle tamamladı; “Merkezi Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de bulunan Dünya Yaratıcı Öğretmenler Birliği’nin kurucu yönetim kurulu üyeliği ile SENTEZ Uluslararası Bilim ve Teknoloji Birliği’nin de kurucu merkez yönetim kurulu üyelerindenim. Ayrıca Atatürkçü Düşünce Derneği ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği üyesiyim. Bursa’da yayınlanan Yeni Dönem adlı günlük gazetede bir yıl kadar haftada bir gün köşe yazılarım yayınlandı. Bir avukat arkadaşımla birlikte kaleme aldığımız ‘Toplantı Yönetimi’ adlı yayımlanmış bir kitabım ile ‘Tüketici Hakları ve Hasta Hakları’ adlı yayımlanmış iki el kitabım daha bulunmaktadır. Evliyim ve biri kız biri erkek iki çocuk sahibiyim. Gerek farklı görevlerdeki devlet memurluğumdan gerekse sivil toplum örgütlerindeki çalışmalarımdan edindiğim deneyimlerden yola çıkarak kendimi partimizin her kademesinde görev yapacak yetkinlikte görmekteyim.” CHP Mustafakemalpaşa Kongresi, 10 Ağustos Perşembe günü saat 09.00’da Belediye Düğün Salonu’nda yapılacak.

 

 

Etiketler

mustafakemalpasagzt