Emniyetten Broşürlü Uyarı, Dolandırıcılığa Dikkat.

Mustafakemalpaşa Emniyet Müdürlüğü,  telefon, internet ve sosyal medya gibi platformlarda meydana gelen dolandırıcılık olaylarına karşı dikkatli olunması için vatandaşları broşürlerle bilgilendirdi.



 Zen Kuaför Mustafakemalpaşa

Son yıllarda ortaya çıkan farklı dolandırıcılık yöntemlerine ilişkin teyakkuza geçen polis, vatandaşları bilinçlendirmek için çalışmalarını hızla sürdürürken, kapsamlı bir şekilde hazırlanan broşürlerle de bu olaylara karşı dikkatli ve duyarlı olunması çağrısını yineledi. Mustafakemalpaşa Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, en çok kullanılan dolandırıcılık yönetmeleri hakkında bilgi sahibi olunması için hazırlanan el broşürlerini, başta pazaryerleri olmak üzere halkın yoğun olduğu bölgelerde vatandaşlara dağıttı. Bazı yerlere de ilgili broşürler asılarak bilgilendirme sağlandı.

Broşürlerde özellikle polis ve diğer kamu görevlilerinin telefonla arayarak asla para istemeyeceği vurgulanırken, kimlik ve banka kartı bilgilerinin de kimseyle paylaşılmaması gerektiğine dikkat çekildi Ayrıca, telefondan ‘ödül kazandınız, hakkınızda icra takibi başlatıldı’ gibi kaynağı belli olmayan mesaj ve aramalara itibar edilmemesi istenirken, internet ve sosyal medyada güvenirliliğinden şüphe duyulan satış platformlarından alışveriş yapılmaması yönünde uyarılarda bulunuldu.Vatandaşların bu tip durumlarla karşılaştıklarında, bizzat adli ve güvenlik birimlerine başvurmaları istendi.

Etiketler

mustafakemalpasagzt