HİZMETİN MİMARI AKTAŞ

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2. dönem için tekrar aday gösterdiği Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, geride kalan 5 yılda Mustafakemalpaşa’ya adeta ‘Gölge Başkan’ olarak hizmet verdi.

Kasım 2017’den beri Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürüten Alinur Aktaş, altyapıdan sosyal yaşama, kırsal kalkınmadan eğitime, ulaşımdan spor tesislerine, muhtarlık binalarından paket içme suyu arıtma projelerine kadar birçok yatırımın Mustafakemalpaşa ile buluşmasının mimarı oldu.



 Zen Kuaför Mustafakemalpaşa

MİLYONLUK PROJELER HİZMETE ALINDI

BUSKİ Genel Müdürlüğü’nün Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin vizyonuyla sürdürdüğü milyonluk dev altyapı projeleri, ulaşım ve sosyal yaşam yatırımları ile birlikte Mustafakemalpaşa’ya yapılan hizmetlerin başını çekti. Sosyal, kültürel ve sportif yaşama canlılık getiren Gençlik Merkezi Sosyal Yaşam ve Spor Tesisleri ve ulaşımı rahatlatan Lalaşahin Köprüsü de yine Aktaş döneminde Mustafakemalpaşa’ya kazandırıldı.

Kırsal mahallelerin önemli bir bölümünün de 150 milyon Euro’luk Çınarcık Barajı içme suyuna dahil edildiği yatırımlar kapsamında eğitim ve spora da önemli destekler sağlandı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 103 bin nüfusu ve 80 bin seçmeniyle Bursa’nın en büyük 7. ilçesi olan Mustafakemalpaşa’ya Kasım 2017-Ocak 2024 hizmet döneminde önemli yatırımları hayata geçirdi.

ALTYAPIYA TARİHİ YATIRIM

Mustafakemalpaşa’ya, Avrupa Yatırım Bankası (AYB) ve İller Bankası’ndan temin edilen krediyle içme suyu, kanalizasyon, yağmur suyu, pınar kaynağı ve isale hatlarını içeren 493 km’lik altyapı hamlesi gerçekleştirildi. Uzaktan Gözleme ve Kontrol Sistemi (SCADA) ile birlikte yenilenen altyapıyla içme suyundaki kayıp-kaçak oranı yüzde 38’ler seviyesine indi.

KESİNTİSİZ VE SAĞLIKLI ULAŞIM

Yağmur sularının kanalizasyon sisteminden ayrılması için yapılan çalışmalarda da önemli bir mesafe kat edildi. Mustafakemalpaşa’da 126 km’lik kanalizasyon ve 22 km’lik yağmur suyu hattı döşendi. Ayrıca Fevzidede ve Dere Mahalle arasında Lalaşahin Paşa Köprüsü, Çavuşköy ve Paşalar mahallelerine araç, Çaltılıbük Mahallesi’ne de yaya köprüsü kazandırıldı. 216 km’lik yolda sathi kaplama yapılırken, muhtarlardan gelen talepler doğrultusunda da toplam 72.263 m2’lik parke taşı desteği sağlandı. 60.570 metrelikte dere temizliği yapıldı.

ÇINARCIK SUYU HAYAT KAYNAĞI OLACAK

Mustafakemalpaşa ve Orhaneli sınırında bulunan Çınarcık Barajı suyunun, içme suyu sistemine bağlanması için de çalışmalar sürdürülüyor.

Bursa’ya 2060 yılına kadar su sorunu yaşatmayacak yaklaşık 150 milyon Euro’luk projenin 2025 yazına kadar tamamlanması hedeflenirken, Mustafakemalpaşa’nın ‘Bozağaç Kolu’ olarak nitelendirilen Kocakoru, Sincansarnıç, Killik, Körekem, Doğanalan, Kazanpınar ve Ağaçlı mahalleri de ilk etapta Çınarcık Barajı’ndan içme suyuna kavuştu.

KIRSAL KALKINMAYA ÖNCELİK

Kırsalda yaşam kalitesini yükseltecek hizmetler içerisinde ise Doğancı, Sincansarnıç, Yamanlı, Körekem ve Kosova mahallelerine hizmet binaları ve düğün salonları yapıldı.

Üreticilere 8.250 adet fide ve fidan dağıtıldı, tohum, hayvan ve yem desteğinin yanı sıra ceviz soymadan salça makinelerine kadar birçok tarım ekipmanı hibe edildi. Yalıntaş Sulama Tesisi ile birlikte 4 adet paket içme suyu arıtma tesisi, 10 adet içme suyu deposu ve kuraklığa karşı derin kuyu sondajları Mustafakemalpaşa’ya kazandırıldı. Lalaşahin, Dallıca, Tatkavaklı, Çeltikçi, Yavelli, Karacalar, Güvem, Çavuş ve Soğucak mahalleleri içme suyu depolarına kavuştu.

EĞİTİM VE SPORA DESTEK

Okul öncesi eğitimde bir marka olan ve ilki Hamidiye Mahallesi’nde açılan Ana Kucağı Çocuk Eğitim Merkezi’nin ikincisi ise Fevzidede Mahallesi’nde hayata geçirildi. Mustafakemalpaşa’daki 26 okulda da fiziki iyileştirme gerçekleştirildi. Spor yatırımları kapsamında ise 7 adet spor tesisine bakım-onarım desteği sağlandı, Güllüce, Koşuboğazı, Alpagut, Devecikonak ve Yalıntaş mahallerine de yeni spor sahaları kazandırıldı veya inşaat süreci başladı. Amatör kulüplere de 100 bin TL’lik destek verildi. Mustafakemalpaşa Ortaokulu, Koşuboğazı İlkokulu, 14 Eylül İlkokulu ve Mevlana İlkokulu’na ise spor aktivite alanları oluşturuldu.

SOSYAL HİZMETLER YAYGINLAŞTIRILDI

Büyükşehir’in Mustafakemalpaşa’daki diğer hizmetleri; BUSMEK eğitimleri, engelli bireylerin sosyal yaşamına destek çalışmaları, evde hasta bakım hizmetleri, yalnız, yaşlı ve hastalar için Gönül Bağı projesi, üniversiteli ve meslek liselilere BURSKOOP bursu, üniversiteli gençlere yüzde 50 indirimli su avantajı, ilaçlama faaliyetleri, ücretsiz psikolojik destek çalışmaları, madde bağımlılığına karşı GADEM hizmetleri, kadın kooperatiflerine ekipman desteği, sosyal yardımda KART16 uygulaması, indirimli alış veriş imkanı sağlayan Gençlik Kulübü projesi ve kadınlara özel mobil uygulama olarak sıralandı.

 

 

 

Etiketler

mustafakemalpasagzt