İlçe Milli Eğitim Müdürü Veysel Çalık’tan Açıklama

Amaç Zulüm Etmek Değil, Çocukların Refahı”

Mustafakemalpaşa Milli Eğitim Müdürü Veysel Çalık, son zamanlarda sosyal medyada gündem olan velilerin okul bahçesine alınmaması konusunda açıklamalarda bulundu. Çalık, bu kararın öğrencilerin güvenlik ve eğitimi için alındığını belirtti.



 Zen Kuaför Mustafakemalpaşa

“Herkese Kapımız Açık”

Çalık, sözlerine “Herkese kapımız açık. Sosyal medyada şikayetlerini dile getiren velilerimizin bizzat bana müdürlüğümüze gelerek şikayet ve önerilerini bildirmelerini isterdik.” diye başladı. Çalık, velilerin okul bahçesine girmelerinin yasaklanmasının Milli Eğitim Bakanlığı’nın kararı olduğunu ve bu kararın uygulanması gerektiğini ifade etti.

Çalık, velilerin okul bahçesine girmelerinin öğrencilerin güvenlik ve eğitimi açısından önemli bir konu olduğunu vurguladı. Çalık, “Elini kolunu sallayarak okul bahçesine giren kötü niyetli insanlar olabilir. Ayrıca veliler eğitim alan öğrencilerin dikkat dağılımına sebep olabilir. Bizim amacımız zulüm değil, çocukların refahını sağlamak” dedi.

Çalık, ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı’nın talimatına göre öğrencilerin okula cep telefonu getirmesinin de yasaklandığını hatırlattı. Çalık, “Bu talimatlara uymayan veliler, çocuklarının haklarını koruduklarını düşünürken, öğrencilere eğitim ve güvenlik anlamında engel teşkil ettiklerinin farkında değiller” diye konuştu.

Tadilat Nedeniyle Taşımalı Eğitim

Çalık, tadilat nedeniyle taşımalı eğitimle kalabalık öğrencisi olan okullarda okul bahçelerinin öğrenciler için bile yetersiz kaldığını, bir de velilerin bahçede toplanmalarının öğrencilerin giriş çıkışlarında sorun yaşattığını söyledi. Çalık, “Tadilattaki okulların yık-yap ya da güçlendir ödenekleri valilik tarafından karşılandığı için ara tatilde ödeme geldiği takdirde Mepal, Yalıntaş ve Atatürk okulları 20 Kasım tarihine yeni yerlerine taşınabilecek. Öğretmen Davut Okulu’nun ise güçlendirilmesi yapılıyor. Bu okulda ikmal ihalesi yapılmasının gerekliliği var.” dedi.

Güvenlik Ödeneği Yetersiz

Çalık, güvenlik konusunda da İŞKUR’un son 3-4 yıldır okullara güvenlik vermemesinin en büyük sorun olduğunu belirtti. Çalık, “Emniyetten yardım alsak da yetersiz kalıyor. Bünyemizde 696 KHK’lılar hizmet verirken bu bile yetersiz kalıyor. Güvenlik ödeneği en az 15 bin TL. Okul ödeneği sadece kırtasiye ve temizlik malzemeleri için veriliyor” diye konuştu.

Kantinler Denetleniyor

Çalık, son olarak kantinlerin komisyon tarafından her hafta denetlendiğini, okul müdürlerinin de denetim yetkisi olduğunu söyledi. Çalık, “Kantinlerde hijyen ve sağlık kurallarına uyulmasına özen gösteriyoruz. Velilerimizden de bu konuda duyarlı olmalarını istiyoruz” dedi.

Etiketler

mustafakemalpasagzt