Karacabey’de 50 yıllık sorunun sonuna geliniyor

Karacabeylilerin uzun zamandır beklediği yatırımlar bu dönemde bir bir hayata geçiyor. Sanayi Sitesinde, Büyükşehir Belediyesi ve BUSKİ ile birlikte gerçekleştirilen asfaltlama çalışmalarında sona doğru yaklaşılırken; proje ile esnafın altyapı ve asfaltlama sorunu tamamen ortadan kalkıyor.

Vatandaşın sıkıntılarını çözmek için çalışmalara aralıksız devam edildiğinin altını çizen Başkan Özkan, Karacabey’deki altyapı, parke taş ve asfalt çalışmalarının bittiğini, Sanayi Sitesinde de bu çalışmaların sonuna gelindiğinin bilgisini verdi.



 Zen Kuaför Mustafakemalpaşa

Karacabeylilerin uzun zamandır beklediği yatırımlar bu dönemde bir bir hayata geçiyor. Karacabeylilerin 50 yıldır yaşadığı sıkıntıyı ortadan kaldırmak için çalışmalarına hız kesmeden devam eden Başkan Ali Özkan, önceki gün Sanayi Sitesinde sona doğru yaklaşan asfaltlama çalışmalarını incelemeye gitti.

“Elektrik altyapısı en sağlam ilçelerden biriyiz”

Özkan burada yaptığı açıklamada, “Bildiğiniz gibi öncelikle havai elektrik hatlarının %90’ını yer altına aldık. Şu anda elektrik altyapısı en sağlam ilçelerden biriyiz. Yine Bursa Büyükşehir Belediyemizle birlikte, BUSKİ marifetiyle içme suyu, kanal ve yağmur suyu çalışmalarını gerçekleştirdik. Astbestli borulardan kurtulduk modern, sağlıklı bir teknolojiye geçiş yaptık. Eskiden bir arsada bir tane ev vardı, şimdi 10-15 tane daire oldu. Dolayısıyla mevcut kanalizasyon sistemi bu yoğunluğu taşıyamıyordu ve bunun da ölçeğini büyülterek komple yeniledik. Yine yağışlı havalardan zarar görmemek için yağmur suyu şebekesini tesis ettik. Bu noktada meşakkatli bir dönemi hep birlikte geçirdik. Küçük Sanayide ciddi sıkıntılarımız vardı. Yağmur yağdığında burada esnaflarımız mağdur oluyorlardı, bunu da yatırım programında olmamasına rağmen Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş’tan rica ederek hayata geçirdik. Karacabey’deki altyapı çalışmalarından sonra parke taş ve asfalt çalışmalarımızı bitirdik. Şimdi de Küçük Sanayi de bu çalışmalarımız bitti. Şu anda da asfalt ve parke taş çalışmaları devam ediyor. Allah’ın izniyle kısa sürede Küçük Sanayi esnafımız da burada bir güzelliğe kavuşmuş olacak. Yılların sıkıntıları ortadan kalkacak. 50 yıldan beri altyapıya dokunulmuyordu. Riskli bir çalışma olmasına rağmen biz taşın altına elimizi koyduk” ifadelerini kullandı.

“Karacabey’de bir asır boyunca altyapı sorunu gündemden kalkmış olacak”

Özkan konuşmasının sonunda, “Karacabeyli hemşerilerime özellikle teşekkür etmek istiyorum. Bu noktada bizleri desteklediler, sabrettiler ve hem kendileri hem çocukları hem torunları yani gelecek nesiller için güzel bir faaliyete hep birlikte imza attık. Karacabey’de gerçekleşen yatırımlar 600-700 milyonluk, bizim gibi bir ilçe belediyesinin imkanlarıyla ancak 30-40 sene borçlanarak yapılabilecek bir faaliyet. Karacabeylilerin belediyesinden bir kuruş para çıkmadan, Bursa Büyükşehir Belediyemizin destekleriyle, BUSKİ marifetiyle gerçekleşen bir proje. Bu çerçevede biz Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş’a, BUSKİ yetkililerine, vekillerimize, il başkanımıza, katkısı olan herkese teşekkür ediyoruz. Karacabey’de bu anlamda büyük bir mutluluğu yaşıyoruz. Artık Karacabey’de bir asır boyunca inşallah altyapı sorunu gündemden kalkmış olacak. Hayırlı olsun” dedi.

Etiketler

mustafakemalpasagzt