Karacabey’de minik çevre gönüllüleri sahili temizleyerek farkındalık oluşturdu

Marmara Denizi Günü kapsamında, Karacabey’de minik çevreciler anlamlı bir etkinliğe imza atarak, Kurşunlu sahillerini temizledi. Marmara Denizi’ne kıyısı olan 7 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen etkinlik çerçevesinde, Karacabey’de minik çevreciler Kurşunlu sahillerindeki atıkları toplayarak farkındalık oluşturdu.



 Zen Kuaför Mustafakemalpaşa

2021 yılında Marmara Denizi dip ve yüzeyde gerçekleşen aşırı müsilaj vakasının tüm çevrelerde geniş bir alana yayılmasının ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı öncülüğünde Haziran 2021’de Marmara Denizi Eylem Planı hazırlanmış olup, her yıl 8 Haziran Marmara Denizi Günü olarak kutlanmaktadır.

Marmara Denizi Günü kapsamında Karacabey’in ünlü sahillerinden Kurşunlu’da, çevre gönüllüleri tarafından temizlik etkinliği yapıldı.

Marmara Denizi’ne kıyısı olan 7 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen etkinlik çerçevesinde, Karacabey’de minik çevreciler Kurşunlu sahillerindeki atıkları topladı.

Farkındalık amaçlandı

Çevre farkındalığı oluşturma adına gerçekleşen etkinliğin son derece anlamlı olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Ali Özkan, “Kurşunlu Mahallemizde, 2023 yılında mavi bayrak ödülü alan sahilimizde, Bursa Büyükşehir Belediyesi Sahil Planlama ve Yapım Şube Müdürlüğü, Karacabey Belediyemiz ve Kurşunlu İlkokulu öğrencileri ile kıyı temizliği organizasyonu gerçekleştirildi. Bu anlamlı etkinliğin, çevre temizliği konusunda örnek teşkil edeceğine ve farkındalık oluşturacağına inanıyorum. Bizler, geleceğimize katkı sağlamak ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için bugünden gerekli önlemleri almak durumundayız. Bu noktada hepimize önemli sorumluluklar düşüyor. Bu bilinçle etkinliğe katkı sağlayan tüm çocuklarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Etiketler

mustafakemalpasagzt