Mevlana’nın Felsefesi Işığında

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı  Mehmet Kanar, tüm insanlığı dürüstlüğe ve doğruluğa davet eden Hazreti Mevlana’nın, felsefesi ışığında dünyamızı aydınlatmaya devam ettiğini hatırlattı.



 Zen Kuaför Mustafakemalpaşa

Aşk Sevgi ve Birlik

7-17 Aralık Mevlana Haftası sebebiyle haftanın anlam ve önemine dair “İnsanlığa ahlak, din, ilim ve akıl yolunda heyecan katarak yeni ufuklar açan Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin insan düşüncesine verdiği en büyük mesaj aşk, sevgi ve birliktir. Hz. Mevlana’nın yoluna gönül koyan herkes kemale, sevgiye, insanlığa, bilgeliğe, hoşgörü ve yüksek ahlaka ulaşmaktadır. Her dinden, her renkten insanı kucaklayan Hz. Mevlana sevginin, barışın, kardeşliğin, hoşgörünün sembolüdür. ‘Ya olduğun gibi görün, ya da göründüğün gibi ol’ düsturuyla insanlığı dürüstlüğe ve doğruluğa çağıran Hz. Mevlana, 13. yüzyıldan günümüze hiç eskimeyen hayat felsefesi ile bütün dünyayı aydınlatmaya devam etmektedir” dedi. Ölümünün 750. Vuslat yıldönümünde Mevlana’nın sözlerinin ışığında bugün millet olarak birlik, beraberlik, kardeşlik ve dünya barışının tesisine pusula olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Çocuklarımızı Mevlana’nın O Eşsiz Ruhuyla Büyütmek İçin Çaba Sarf Etmeliyiz

“Bizler geleceğimize şekil verecek olan çocuklarımızı Mevlana’nın o eşsiz ruhuyla ve anlayışıyla büyütmek için daha fazla çaba sarf etmeliyiz” sözleriyle konuşmasına devam eden Başkan Kanar, “Mevlana Celâlettin Rumi hiç şüphesiz dostluk, merhamet, saygı ve sevgi konusunda, tüm insanlığa örnek bir şahsiyettir. Mevlana’nın mesajlarını ve sözlerindeki derin anlamı hayatının merkezine alanlar, bu yaşadığımız dünyanın güzellikler içerisinde olması, barış içerisinde olması, dostlukların ve sevginin çoğalması için çalışan ve yaşadıkları yerlere manevi anlamda faydalı işler yapanlardır. Hz.Mevlana’nın öğütleri ve tavsiyeleri yolumuza ve geleceğimize ışık tutmaktadır.  Bu tavsiyelere uyarak hayatına buna göre yön verenler, toplum için yararlı işler yapan, saygı ve sevgi gören insanlardır” diye konuştu.

Etiketler

mustafakemalpasagzt