Piyasayı Fırsatçılara Bırakmayalım

Bursa Yemek Sanayicileri Derneği (BUYSAD) Başkanı Coşkun Dönmez, geçtiğimiz günlerde yazılı bir açıklama yaparak gayri sıhhi şartlarda hazırlanıp cadde ve sokaklarda satılan yiyeceklerin gıda güvenliği açısından ciddi bir tehdit oluşturduğunu ifade etti  Özellikle geceleri denetim dışı saatlerde yapılan kebap, pilav, kokoreç, midye, sandviç ,tatlı gibi sokak yiyeceklerinin sağlık riski taşıdığını söyleyerek, bu tür işletmelere karşı denetimlerinin artırılması gerektiğine dikkat çekti.



 Zen Kuaför Mustafakemalpaşa

Çesitli Sağlık Sorunlarında Yol Açabilir

Başkan Dönmez, son yıllarda gıda ve hizmet fiyatlarının yükselmesi ile Türkiye’de ucuz fiyatlarla tüketicinin bütçesine hitap eden ama hijyen ve sanitasyon kurallarına uyulmadan araç veya konteynerlerde gıda satışı yapanların sayısının arttığına değindi.Dönmez, bu işletmelerin denetim altına alınması gerekliliğine vurgu yaparak, özellikle et ve et ürünlerinin hijyen ve sanitasyonunun çok önemli olduğunu,gıda maddelerinin çiftlikten tüketiciye ulaşana kadar olan tüm aşamalarda soğuk zincirin korunması gerektiğini söyledi  Sokak satıcılarının, sattığı gıdaların tüketilmesinin insanlarda çeşitli sağlık sorunlarına da yol açabileceğini vurguladı.

Gıda Güvenliği Açısından Ciddi Tehdit

Yerel yönetimlere de seslenen Başkan Dönmez, “Bir çözüm önerisi olarak, yerel yönetimler hijyen ve sanitasyon kurallarına uyan işletmeler için şehirdeki yoğun insan sirkülasyonu olan bölgelerde uygun kira bedelleriyle alanlar açarak bu alanları kurallara uyan işletmelere uygun kira bedelleri ile tahsis edebilir. Böylece ekonomik zorluk içindeki vatandaşlarımızın sağlıklı gıdaya erişimini destekleyebilirler. Bu yapılırsa, işletmelerin uygun alt yapıya sahip olmaları teşvik edilirken aynı zamanda toplumun genel sağlığının koruma amacına hizmet edilir. Birlikte çalışıp piyasayı halkın sağlığını tehdit eden fırsatçılara bırakmayalım” dedi.

Etiketler

mustafakemalpasagzt