SADECE HİZMET İÇİN YOLA ÇIKTIK

CHP Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem, “Biz meclisimizi sizin aranızdan seçtiğimiz arkadaşlarla oluşturduk. 4 tane çiftçi var, hayvancı var, üretici var, işletmeci var. Bizim meclisimizde ihale peşinde koşanlar yok, rant peşinde koşanlar yok, inşaat yapacağım, proje çizeceğim diyerek meclisteki nüfusunu kullanacaklar yok, imara yerleri açılacak kişiler yok “ dedi.

Cumhuriyet Halk partisi Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem, seçim gezilerine kırsal mahallelerde vatandaşlarla kucaklaşarak, dertlerini, sorunlarını dinleyerek sürdürüyor. Başkan Adayı Şükrü Erdem, son olarak Derecik, Durumtay ve Yumurcaklı Mahallelerine giderek ‘Gönül Birliği’ hareketini anlattı. İlk olarak Derecik Mahallesi’ne giden Erdem, vatandaşlara kucaklaştı ve sohbet etti. Erdem, “Bizim meclis listemizi oluşturan arkadaşlar sizin içinizden. Çiftçi, üretici, hayvancı, işletmeci, veteriner. Özellikle böyle halkımızın içinden insanlar artık. Sizin aranızdan bir çiftçi, üretici, hayvancı sorunları en iyi bilen kişi. Her gün sizinle beraber, bir anlamda sizinle belediye arasında köprü olacak. Veteriner, her gün mahallenize gelen, sizinle beraber olan kişiler. Sizinle sürekli iç içe. Bizim listemizde müteahhit, mimar yok. Belediyede iş yapmak yerine ihale kovalamasın diye özellikle almadık. İnanıyorum ki bizim meclis üyesi arkadaşlarımızla güzel işler yapacağız “diye konuştu.



 Zen Kuaför Mustafakemalpaşa

“BELEDİYE OLARAK DESTEKLERİMİZ OLACAK”

“Tohum desteğine gelince bunu yapmamız lazım” diyen Şükrü Erdem, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Belediyenin birçok arazileri var, tohum desteği için buralar kullanılabilir. Buradan çıkan tohumları biz köylülere üreticilere bedava dağıtabiliriz. Mazot desteği vereceğiz diyor Bursa Büyükşehir belediye Başkanı adayımız. O yüzden ona da büyük destek vermeliyiz. Bağlantı yolu sorunu var burada biliyorum. Çözeceğiz. Biz bildiğiniz gibi Gönül Birliği hareketi ile yola çıktık. Bunun başında da ben varım. Bunun en önemli nedeni, ilçemizden Ankara’da yıllardır bir temsilcimizin olmaması. Tecrübelerimin ve bağlantılarımın tamamını İlçemiz için kullanacağım. O yüzden Gönül Birliği’ne vereceğiniz destek çok önemli. Gençlerimiz ve çocuklarımızın geleceğini tesis etmek zorundayız. Gerekli uyarıyı 31 Mart’ta sandıkta yaparsanız bunu başaracağız.” dedi.

“VERİMLİ ARAZİLERİNİZ HEBA EDİLDİ”

Daha sonra Durumtay’a geçen Başkan Adayı Şükrü Erdem, burada da coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandı. Burada bakanlık döneminde yaptırdığı kantar açılışının fotoğrafları kendisine gösterilince oldukça duygulanan Başkan Adayı Şükrü Erdem, şunları söyledi: “Mustafakemalpaşa’nın doğusundan geçen yolu getirdiler Karacabey’e kaydırdılar ve sizin verimli arazilerinizin ortasından geçirdiler. Ne oldu sizin arazileriniz gitti, birileri para kazandı. Bazılarının verimsiz toprakları değer kazandı, birileri zengin oldu. Ama sizin verimli topraklarınız heba oldu. Bu niye oldu, Ankara’da bizi sahiplenecek kimsemiz olmadığı için oldu. Buradaki küçük siyasetçilerin kendi koltuklarından korkarak ses çıkarmamasından oldu. Yolun yanı sıra neler neler gitti. Buraya ayrılan ödenekler kullandırılmadı ve yıl sonunda da başka ilçelere Karacabey’e, İnegöl’e kaydırıldı. Ankara’da milletvekilin olmazsa sesini duyuramazsın. O yüzden iyi karar verelim ve 31 Mart’ta gereken uyarıyı yapalım. Biz burada kazandığımız zaman Bursa’da da Mustafa Bozbey kazanıyor. O yüzden birlikte olursak Büyükşehir’in bütün imkanlarını ilçemize akıtırız. Yıllardır yapılmayan hizmetleri hızlıca yapar ve arayı kapatırız. O yüzden sizlerden kurduğumuz bu Gönül Birliği hareketine tam destek bekliyorum. Güçlü olalım ki sesimizi duyuralım. Artık körü körüne oy vermeyelim, bunlar güzel bir ders verelim. Sizlerin artık bilinçlendiğini görsünler. Biz 30 yıl önce şehir giriş çıkışlarını yaptırdık, Sanayi bölgesini kurdurduk, köylere otomatik santraller koydurduk, stadı ışıklandırdık, Çeltikçi, Yalıntaş’ı Yeşilova’yı belediye yaptık. Biz belediye yaptık bunlar aldılar mahalle yaptılar. Meraları aldılar, tarlaları satıyorlar. O yüzden tepkisiz siyaset olmaz. Onlar bunu yaparken tekrar oraya oy verirseniz sonuç böyle olur, Mustafakemalpaşa’yı büyük köye çevirirler. Gelin tepkimizi ortaya koyalım. Birlikte hareket edelim, güçlü olalım. Şimdi ben işe önderlik ediyorum. Burada sesimizi yükseltelim. Bunu yaptığımız zaman ilçenin kaderi değişecek.”

“İHALE PEŞİNDE KOŞANLAR MECLİSİMİZDE OLMAYACAK”

Gecenin sonunda Yumurcaklı’ya giden Başkan Adayı Şükrü Erdem, mevcut iktidara 31 Mart’ta kırmızı kart gösterilmesini istedi. Mustafakemalpaşa’ya gerekli hizmetleri alabilmek için yola çıktıklarını ve Gönül Binliği hareketini kurduklarını anlatan Erdem, “Bizim dönemimizde parti ayırımı yoktu, kim gelirse kapımız açıktı. Şimdi oy yoksa hizmet yok diyorlar. Oy veriyorsunuz bu sefer de ‘Onlar nasıl olsa bizden, ne yaparsak yine de bize oy veriyorlar, oraya hizmete gerek yok’ diyorlar. Bunun sonucunda da ilçemizin ne hale geldiğini hep birlikte görüyoruz. Rant için yolu aldılar Karacabey’e götürdüler bunun acısını da biz çekiyoruz. Sizler için güzel bir belediye meclisi yaptık. İçinizden arkadaşları listemize aldık. Hem de seçilebilecek yerlerde hepsi. Bunun nedeni; sizin sorunlarınızı anında bize ulaştırsınlar diyedir. Bazılarının yaptığı gibi müteahhitleri, mimarları listeye doldurmadık. Bunlar göreve geldiğinde belediyenin imkanlarını kendilerini için kullanıyorlar, inşaatlarına bakmadan ruhsat istiyorlar, projeleri, planları kendilerine göre değiştirip meclisten geçiriyorlar. Tarlaları imara açıp depreme hassas memleketimizin güvensiz şehirleşmesin sağlıyorlar. Bu yüzden biz sizleri gerçekten temsil edecek, Belediyenin ihaleleri peşinde koşmayacak arkadaşları aldık. Yıllardır yapılması gereken de buydu. Üstelik bunu yaparken, tüm müteahhit ve mimarların çıkarlarını da korumuş olduk. İmtiyazlı yandaş tavırlardan kaçınarak sonuna kadar bu kıymetli sektöre hizmet eden tüm arkadaşlara eşit mesafede hizmet verebileceğiz.

Şimdi biz parti ayırımı yapmaksızın Gönül birliği hareketi başlattık. Tüm kesimlerin oyunu bekliyoruz. Birlikte olursak güçlü oluruz, birlikte olursak Ankara’dan istediğimizi alırız, birlikte olursak ilçemizi kalkındırabiliriz. Önce biz 31 Mart’ta sandıkta tepkimizi ortaya koyalım, sonrasında bizim ihtarımızı görecekler ve ilk seçimde Mustafakemalpaşa’dan bir milletvekili koyacaklardır” diyerek sözlerini tamamladı.

 

 

Etiketler

mustafakemalpasagzt