SÜRÜCÜLERE HAYATİ UYARILAR

Mustafakemalpaşa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ş. Vahit Girgin, yaz mevsimi nedeniyle artan trafik yoğunluğuna ilişkin sürücülere uyarılarda bulundu.

Uzun süreli seyahatlerde araç sürücülerinin yorgunluk, uykusuzluk, dikkat dağılma hallerinin kazalara sebep olduğunu hatırlatan Girgin; “Yapılan istatistiklerde trafik kazalarının genellikle 02-08 saatleri arasında daha yoğun meydana geldiği tespit edilmektedir” dedi.



 Zen Kuaför Mustafakemalpaşa

EMNİYET KEMERİ VURGUSU

Yakında okulların tatil olması ve turizm sezonunun açılması ile birlikte uzun mesafeli ve uzun süreli seyahatlerin artacağını kaydeden Vahit Girgin; “Emniyet kemersiz asla araç kullanılmamalı, araçta çocuk bulunması halinde ise çocuk koltuğu ve kemer uygulaması mutlaka yapılmalıdır. Tarımsal amaçlı araçların karayollarını kullanmaları nedeniyle trafik güvenliği açısından çok daha dikkatli olunması gerekmektedir” diye konuştu.

Mustafakemalpaşa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ş. Vahit Girgin, yaz mevsimi ile birlikte araç sürücülerinin dikkat etmesi ve uygulaması gereken trafik kuralları hakkında bilgilendirmede bulundu.

MOLA VERMEYİ UNUTMAYIN’

Sürücülerin, diğer araçların her an trafik kuralı ihlali yapabilme tedbiri içinde olmaları gerektiğine dikkat çeken Vahit Girgin;  “Araç sürücüleri, ‘Yaşam için kısa bir mola’ sloganı uygulamaları kapsamında belli sürelerde yorgunluk giderici mola vermeleri önemlidir.  Aynı karayolunda seyahat eden ağır tonajlı uzun araçların bulunabileceği ihtimali ile yaklaşma mesafelerine ve uygunsuz şerit kullanımına dikkat edilmelidir.  Karayolunda zorunlu haller dışında duraklama ve park edilmemeli, karayoluna çıkış yapılan akaryakıt istasyonu, ürün satış yapılan yerlerden çıkışlarda dikkatli okunmalıdır. Tarımsal zirai araçlar traktör, biçerdöver ve bunun gibi karayolunu kullanabilecek araçlara dikkat edilmeli,  mevsimlik tarım işçisi taşıyan araçların 24.00-06.00 saatleri arasında şehirlerarası yolculuk yapma yasağına uymaları gerekmektedir” dedi.

‘ÖNCE YAYA KURALINA DİKKAT!’

Motosiklet kullanıcılarının şerit değişikliği yaparken güvenli hallere dikkat etmeleri gerektiği uyarısında da bulunan Vahit Girgin; “Koruma başlığı ve gözlük kullanımına mutlaka uyulmalı, kavşaklarda trafik yönlendirme ışıklarına riayet edilmelidir. Şehir içlerinde yaya geçişlerinde ‘önce yaya kuralına’ öncelik verilmelidir. Can ve mal güvenliği açısından tüm bu kurallara dikkat edilmesi uygun olacaktır” ifadelerini kullandı.

Etiketler

mustafakemalpasagzt