SUUÇTU EKOTURZİM ALANI’NA AMASYA İLGİSİ

Amasya Bölge Müdürlüğü heyeti, Mustafakemalpaşa’da Haziran 2022’de açılan Suuçtu Ekoturizm Parkuru’nu gezdi.



 Zen Kuaför Mustafakemalpaşa

Amasya Bölge Müdür Yardımcısı Gültekin Şenlikoğlu başkanlığında Ekosistem Hizmetleri Şube Müdürü Arzu Tekin, işletme müdürleri, işletme şefleri, orman mühendisi ve muhafaza memurlarından oluşan teknik heyet Bursa Orman Bölge müdürü Esat Şimşek’i makamında ziyaret etti.  Teknik heyet,30-31 Ekim tarihleri arasında Bursa Orman Bölge Müdürlüğü’nde defne rehabilitesi, defne üretimi, defne kurutma tesisi ile bal ormanları ve ekoturizm konularında iyi uygulama örneklerini yerinde inceledi.

BİLGİ VE TECRÜBE PAYLAŞIMI

Bursa Orman Bölge Müdür Yardımcısı Ali Yapmış ve Bursa Ekosistem Hizmetleri Şube Müdürü Adem Parlak’ın eşlik ettiği heyet, Karacabey Orman İşletme Müdürlüğü’nde bulunan defne rehabilitasyon sahaları, defne üretimi, Kurşunlu Kooperatifi’ne ait Defne Kurutma Tesisi ve Kurşunlu Bal Ormanı’nı ziyaret etti. Bilgi ve tecrübe paylaşımının yapıldığı arazi çalışmalarının ardından heyet, Mustafakemalpaşa Suuçtu Ekoturizm Parkuru, Oylat Ekoturizm Parkuru ve Uludağ Milli Parkı’nda incelemelerde bulundu.

SUUÇTU’DA DOĞA İLE İÇ İÇE

Türkiye’nin başlıca ekoturizm alanları arasında yer alan Suuçtu Ekoturizm Alanı macera parkı, koşu parkuru, bisiklet yolu, yürüyüş yolu, manzara seyir terasıyla ziyaretçilerine doğayla iç içe geçirebileceği bir gün vadediyor. Zengin bir bitki örtüsüne sahip olan Suuçtu Ekoturizm Alanı fotoğrafçılık ve doğa turizmi yapmak isteyenler için de ideal.

 

Etiketler

mustafakemalpasagzt