UMUT DOLU BİR HİKAYE

UMUT KORUYUCULARI ETWINNING PROJE EKİBİ UMUT DOLU BİR HİKAYE YAZIYOR

Bursa Mustafakemalpaşa İbn-i Sina Özel Eğitim Uygulama Okulu 1. Kademe Okul Öncesi Öğretmeni Sinem ŞENIŞIK’ ın kuruculuğunu yapmış olduğu “Umut Koruyucuları” adlı eTwinning Proje ekibi heybesini umut dolu aktivitelerle doldurarak finale doğru ilerliyor.



 Zen Kuaför Mustafakemalpaşa

Proje yaygınlaştırma çalışmaları kapsamında İbn-i Sina Özel Eğitim Uygulama Okulu Müdürü Ahmet DİRSEK, proje kurucusu Sinem ŞENIŞIK ve Yalıntaş İlkokulu Okul Öncesi Öğretmeni Arzu COŞKUN Mustafakemalpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Veysel ÇALIK eşliğinde İlçe Kaymakamı Sayın Ahmet ALTINTAŞ’ ı makamlarında ziyarette bulundular. Deprem felaketini yaşamış tüm çocuklara ithaf edilen projenin işbirlikli ürünü olan Hikâye Çantası; İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Veysel ÇALIK ve İlçe Kaymakamı Sayın Ahmet ALTINTAŞ’ ın takdirlerini topladı.

Sinem ŞENIŞIK “Oyun çocuğun dili, oyun çocuk için yaşamdır, yaşıtlarıyla birlikte olmak iyileştirici ve onarıcıdır. Travma ya da farklı sebeplerle normal yaşam düzeninden uzak kalan çocuklarımız için yapılması gerekenler bir yaşam rutini oluşturmak ve yaşıtlarıyla bir arada verimli vakit geçirebilecekleri oyun alanları sağlamaktır. Bizler Umut Koruyucuları eTwinning Proje Ekibi olarak belli bir dönem eğitim-öğretim sürecinden uzak kalmış çocukların yaşıtları ile birlikte kaliteli zaman geçirmelerini sağlayıcı, umut verici, normal yaşama uyumlarını kolaylaştırıcı, sosyal duygusal yönden iyileştirici gücü olan örnek teşkil edecek aktiviteler planlayıp uygulamayı hedefledik. Biz bu iyileştirici gücü doğada, sanatta ve masallarda bulacağımıza inandık ve aktivitelerimizi hibrit eğitime uyum sağlayacak şekilde dijital içeriklerle zenginleştirdik.

Aktivitelerimiz normal gelişim düzeyindeki çocuklar ile özel gereksinimli çocukların aynı çatı altında buluşabileceği düzeyde kapsayıcı düzeyde oluşturulmuştur. Projemizde” dedi. Sayın Veysel ÇALIK Afet bölgelerinde görev yapmakta olan eğitim personeline kaynak oluşturacak nitelikte etkinlik örneklerinin ve hikâye çantalarının ihtiyaç bölgelerine ulaştırılmaları konusunda proje ekibine rehber olacaklarını ve ellerinden gelen yardımı göstereceklerini dile getirdi.

İlçe Kaymakamı Sayın Ahmet ALTINTAŞ 7’den 70′ e hitap eden umut verici, iyileştirici gücü olduğuna inanılan kitapların tespit edilmesinin çocukların sosyal duygusal gelişimlerine olumlu katkı sağlayacağını belirterek bu özverili çalışmada emeği geçen okul müdürü ve öğretmenleri tebrik etti. Kitap alımında sponsor desteği sağlayarak örnek bir davranış gösteren ŞENIŞIK Mimarlık ve Mühendislik ile İş Kadını Neşe YILDIRIM’ a Avrupa’ da görünürlüğü olan ve eğitim öğretime katkı sağlayan bu projeye verdikleri desteklerdenden dolayı kendilerini takdir ettiğini dile getirdi.

Etiketler

mustafakemalpasagzt