Girişimci Kadınlardan Başarı Hikâyesi

Mustafakemalpaşa Körekem Mahallesi Lavanta Tarlası, Girişimci Kadınlardan Başarı Hikâyesi

      Mustafakemalpaşa Körekem Mahallesi lavanta tarlası macerası 2019 Temmuz ayında bir arkadaş daveti üzerine Silivri lavanta festivalinde başladı.



 Zen Kuaför Mustafakemalpaşa

      Girişimci kadınlar (Hediye Çelik, Ayşe Nalbant, Bahar Ferik) Bursa’ya döndüklerinde boş duran arazilerini değerlendirmek ve Bursa’mıza bir katma değer kazandırmak için lavanta yolculuğuna ilk adımlarını attılar. Büyüdükleri toprakların artık eskisi gibi ekilmiyor olmasından dolayı burukluk yaşayan girişimci kadınlar, kaderine terk edilen bereketli toprakların tekrardan değer kazanması, yeşillenmesi ve işlenmesi için kolları sıvadılar. 

     Ayrıca toprakların değerlendirmek ile kalmayıp, köylü kadınların da el emeği ile yapmış oldukları doğal ürünlerin çiftçinin ektiği doğal ve sağlıklı ürünlerin satışını yaparak onlara da istihdam sağlamak, emeklilerine değer kazandırmak istediklerini belirtiler.

Lavantalı Türk Kahvesi

   Tarlalarında hiçbir zirai ilaç kullanmadan ekip yetiştirdikleri tıbbi ve aromatik bitkiler grubundan olan Angustufolia sevtapolis cinsi lavantalardan elde ettikleri lavanta yağı, lavanta suyu, lavanta çayı ve doğal sabunlar vb… ürünleri üreterek satışa sunan girişimci Kadınlar, Bursa da bilinmeyen Lavantalı Türk kahvesinin tadına bakmak, lavanta bahçesinde keyifli bir gün geçirmek, doğal Lavanta ürünlerinden faydalanmak üzere tüm hemşerilerimizi eski Bursa yolu Körekem mahallesinde bulunan bahçelerine davet ettiler.

   Lavanta Tarlasını ziyaret eden İlçe Kaymakamı Ahmet ALTINTAŞ boş kalmış arazilerimizi değerlendiren ve tüketici ye doğal ürünler sunan, ayrıca görsellik olarak,ta İlçemize güzellik kazandıran Girişimci Kadınlarımızı tebrik ederek başarılar diledi.

Etiketler

mustafakemalpasagzt