GERİ DÖNÜŞEN SOKAK KÜTÜPHANESİ

Mustafakemalpaşa’ya eski kırık dolapların geri dönüşümü ile oluşturulan Sıfır Atık Sokak Kütüphanesi kuruldu.

Çocuklara okuma alışkanlığı kazandırmak, kitaba erişimi kolaylaştırmak ve kitap takasını arttırmak amacıyla Mustafakemalpaşa Belediyesi tarafından hayata geçirilen proje kapsamında, Etibank, Öğretmenevi ve Aziz Sancar Parkı’nda kurulan Sıfır Atık Sokak Kütüphanesi, çevreci uygulamalara örnek teşkil etti. Çevre duyarlı belediyecilik kapsamında hayata geçirilen projelere her geçen gün yenilerini ekleyen Belediye Başkanı Mehmet Kanar; “Kitap alışverişine teşvik eden Sokak Kütüphanesi uygulamamızı hayata geçirdik. Bu sayede hem kitaba erişim kolaylaşacak hem de doğaya verilen zarar en aza indirilecek” dedi.



 Zen Kuaför Mustafakemalpaşa

Mustafakemalpaşa’daki ‘Sokak Kütüphanesi’nin temeli, Mustafakemalpaşa Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi’ne getirilen eski kırık dolapların değerlendirilmesiyle atıldı.

KAMPANYA İLE TOPLANAN KİTAPLAR, ÜÇ BÖLGEDE KÜTÜPHANEYE DÖNÜŞTÜ

Atık ürünlerden oluşturulan Sokak Kütüphanesi’ne ‘Eski Kitaplarını Getirene Okul Harçlığı Bizden’ kampanyasıyla toplanan kitaplar yerleştirildi.  Çocukların dikkatini çekebilmek için özel dizayn edilen kütüphane ilk etapta Etibank, Mustafakemalpaşa Öğretmenevi ve Aziz Sancar Parkı olmak üzere Mustafakemalpaşa’nın en uğrak üç lokasyonuna kuruldu. Kitap alışverişini teşvik eden kütüphane, sahip olduğu geniş kitap yelpazesi ile dikkat çekti.

ÇEVRECİ VE TEŞVİK EDİCİ KÜTÜPHANELER HER MAHALLEYE KURULACAK’

Sokak Kütüphanesi hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Mehmet Kanar, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü ile birlikte yine çevreci bir projeye daha imza attıklarını söyledi.

Daha önce 30 Mart’ta kutlanan Uluslararası Sıfır Atık Günü’nde, Cahit Zarifoğlu İlkokulu’na Türkiye’nin ilk sıfır atık kütüphanesini kurduklarını hatırlatan Başkan Kanar; “Kütüphanemizi, sokak kütüphanesine geçirdik.  Şuan Mustafakemalpaşa’nın en uğrak üç lokasyonuna kütüphanelerimizi kurduk. Sokak kütüphanesi projesini hayata geçirmeden önce uzun soluklu araştırmalar yaptık ve 1 ağaçtan ortalama 62 kitap basıldığı bilgisine eriştik.

Kağıt üretimi için kesilen ağaçlar ve kullanılan su miktarı, kitap basımındaki kimyasallar ve basılan kitapların dağıtımı için harcanan yakıt ve doğaya salınan emisyon düşünüldüğünde sokak kütüphanesi çevreci uygulamalara örnek bir proje. Yardımlaşma duygusunu pekiştirecek ve yeniden kullanıma teşvik edecek kütüphane projemizi her mahallemize kurmak istiyoruz” ifadelerini kullandı

Etiketler

mustafakemalpasagzt