KABULBABA’DA ER MEYDANI KURULUYOR

Mustafakemalpaşa’nın en eski er meydanı olan Geleneksel Kabulbaba Yağlı Pehlivan Güreşleri için geri sayım başladı. Tarihi güreşlerin bu yılki 347. randevusu, Kurban Bayramı’nın 3. gününde düzenlenecek.

Kirmasti Kervan AVM sahibi Niyazi Dal’ın güreş ağalığını üstlendiği büyük heyecan, Kabulbaba er meydanında kispet giyecek ünlü pehlivanların katılımıyla 30 Haziran 2023 Cuma günü yaşanacak.



 Zen Kuaför Mustafakemalpaşa

Mustafakemalpaşa’nın kırsal Kabulbaba Mahallesi’nde bu yılki Kurban Bayramı’nda çifte bayram yaşanacak.

İki yıllık pandeminin ardından 2022’de heyecanın kaldığı yerden devam ettiği Geleneksel Kabulbaba Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin bu yıl 347.’si düzenlenecek. 30 Haziran Cuma günü saat 10.00’da başlayacak güreşlerde, 12 boyda 250’ye yakın güreşçi er meydanına çıkacak.

Kabulbaba’nın ev sahipliğini yapacağı güreş şöleninde; Cengiz Şimşek, Ertuğrul Dağdeviren, Yalçın Üncül, Ali Rıza Kaya, Mustafa Doğan Özkaya, Mustafa Kemal Karaboğa, Ali Yanatma, Güngör Ekin, Kaan Kaya, Hasan Zeybek, Mecit Yıldırım ve Fatih Koyuncu gibi er meydanının önemli isimleri boy gösterecek.

Ata sporuna verdiği desteklerle tanınan Kirmasti Kervan AVM sahibi Niyazi Dal, Kırkpınar usulü kıran kırana geçen güreşlerin bu yılki güreş ağalığını da üstlendi. Hüseyin Tokat başkanlığındaki tertip komitesinde ise Ali Azar, Fevzi Ülker, Hüseyin İnci, Ali Ferik ve Murat Karani yer aldı.

Yağlı Pehlivan Güreş Yönetmeliği’ne uygun olarak yapılacak şampiyonada, lisanssız güreşçiler müsabakalara katılamayacak. Ata sporuna sahip çıkan organizasyon komitesi, tüm güreş severleri tarihi müsabakalara davet etti. 2022’deki güreşlerde, Ali Rıza Kaya’yı finalde yenen Yalçın Üncül, Kabulbaba’da başpehlivanlık unvanını kazanmıştı.

 

 

 

 

Etiketler

mustafakemalpasagzt